Link Building – Linkbygning

Link Building – Linkbygning

Søgemaskineoptimering kan opdeles i to primære arbejdsområder:

1. On page SEO
2. Off page SEO ( link building )

Det er vigtigt at have sin on-page-optimering på plads for at kunne rangere godt i søgemaskinerne. Er dette ikke tilfældet vil man ikke få det fulde udbytte af de timer der bliver brugt på link building.

On-Page SEO: Inkluderer alt hvad man kan arbejde med på ens egen hjemmeside for at forbedre Google placeringerne til forskellige søgeord. Herunder valg af primære søgeord, titler, meta descriptions, intern linkstruktur, URL navngivning mm.

Off-page SEO: Arbejde der ikke kan udføres på egen hjemmeside. Dette område har man som webmaster ikke fuld kontrol over idet søgemaskiner som Google inddrager andre hjemmesider når de vurderer din sides relevans ifht. bestemte søgeord. Hertil spiller links en meget betydelig rolle. Links vægtes af søgemaskinerne meget højt fordi de ofte peger på sider med godt og relevant indhold.

Links er hvad der binder nettet sammen, og sider med kvalitativt indhold nyder som regel godt af en stor mængde indgående links alene fordi internetbrugere ønsker at dele deres opdagelse med andre internetbrugere. En stor mængde indgående links til din hjemmeside signalerer derfor at indholdet på dit site er kvalitativt og derfor også troværdigt. Troværdighed er her et nøgleord – det som mange betegner trust rank er centralt i forhold til din sides placeringer i bl.a. Google.

Man kunne derfor forestille sig at jo flere indgående links jo bedre. Dette er til dels også rigtigt, men alle links er ikke lige gode. Links fra kvalitative sites vægtes højere end links fra sider med dårligt indhold og lav “page rank”. Et godt link kan derfor sagtens have større virkning end effekten fra 1000 dårlige links. Man skal derfor arbejde kvalitativt og ikke kvantitativt med link building. Når det så er sagt, er der jo ikke noget i vejen med at bygge mange kvalitative links med brug af de rette anchor tekster.

Linkbygning er et tidskrævende og besværligt arbejde som af samme årsag ofte bliver forsømt. Dette er dog en stor fejltagelse idet linkbuilding er et af de mest betydende faktorer i Googles indexerings-algoritme. Gode placeringer kan altid opnås med en tilstrækkelig mængde indgående links. Du kan outsource din link building til Rebsdorf Media, hvis du ikke selv ved hvor og hvordan du bygger gode kvalitative links eller blot ønsker at bruge tiden på det du er bedst til.

Vi er eksperter i at publicere kvalitativt indhold på nettet i forbindelse med link building kampagner, og alle vores metoder lever op til Googles kvalitetskrav.

line
footer